fbpx

Kindermeditaties voor een betere nachtrust

Kindermeditaties voor een betere nachtrust

28 juli 2023 Onderzoek 0

Heeft jouw kind moeite met in slaap vallen?

We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van onze kinderen. Maar soms hebben ze moeite om in slaap te vallen, liggen te woelen in bed of worden ze ’s nachts wakker. Dan kan kindermeditatie een uitkomst bieden! In deze blogpost vertel ik je meer over de voordelen van meditatie voor kinderen en hoe onze kindermeditatie-app kan helpen bij het verbeteren van hun slaap.

Waarom meditatie?

Meditatie is een eeuwenoude techniek die mensen helpt om tot rust te komen, stress te verminderen en beter te slapen. Ook voor kinderen kan meditatie een positief effect hebben op hun slaapkwaliteit en algehele welzijn. Het helpt ze om te ontspannen en hun gedachten tot rust te brengen, waardoor ze makkelijker in slaap kunnen vallen en beter doorslapen.

Onze kindermeditatie-app

De kindermeditatie-app bevat verschillende meditaties die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Zo zijn er meditaties die helpen om tot rust te komen voor het slapengaan, zodat je kind beter in slaap kan vallen of om gewoon even lekker bij te ontspannen en de luisteren naar een fijn verhaal.

De wensput en de ballon: twee slaapmeditaties

Om je een idee te geven van de meditaties die in onze app te vinden zijn, licht ik hier twee meditaties uit die kunnen helpen bij het in slaap vallen:

De wensput: In deze meditatie stelt je kind zich een wensput voor. Hierin mag het al zijn of haar dromen en verlangens voor de nacht gooien. Door deze visualisatie kan je kind zich beter focussen op positieve gedachten en zich ontspannen, waardoor het makkelijker in slaap valt.

De ballon: Deze meditatie helpt je kind om spanning en stress los te laten. Je kind stelt zich voor dat het een ballon vasthoudt, waarin het al zijn of haar zorgen en gedachten kan stoppen. Vervolgens laat je kind de ballon los, waardoor de zorgen en gedachten wegdrijven en plaatsmaken voor ontspanning en rust.

Probeer het zelf!

Ben je benieuwd of kindermeditatie ook jouw kind kan helpen bij het in slaap vallen en beter doorslapen? Probeer dan eens onze kindermeditatie-app uit. We zijn ervan overtuigd dat het je kind kan helpen om tot rust te komen en beter te slapen. Veel luisterplezier en voor straks lekker slapen šŸ™‚

Download de app uit de Google Play store of de Apple App store. Je kan 3 dagen lang onbeperkt alle meditaties luisteren in de app. Daarna betaal je een klein bedrag per maand of per jaar. Hiermee kunnen wij er voor zorgen dat de app beschikbaar blijft en we nieuwe meditaties kunnen ontwikkelen.